Stockholms julrusch!!

Ja Stockholmarna ränner runt och letar julklappar trots finanskris och utan minsta lilla julstämning i detta gråa och trista regnväder i stan. Man vet ju inte om det är höst eller vår! Nej nu längtar ja hem riktigt ordentligt till snön i Floda (mamma berättade för någon dag sedan att småsystrarna tagit sparken till skolan på morgonen, guuu så fuskigt. Önskar att man fick va med där. Trots det har jag riktigt roligt, dagarna på Koffert bara flyger iväg, med alla julklappar att slå in till alla kunder som shoppar loss i butiken. Riktigt roligt när det hela tiden händer en MASSA saker!

Skolans hösttermin avslutades förra veckan med en dansshow på balettakademin. Riktigt roligt, vi i Streetklassen stack ut fran "balettgängen"
Helt otroligt att det redan gått en hel termin, bara en kvar! Jag har redan ångest, vill inte att det ska ta slut! Jag har så grymt kul, kroppen är sjukt trött hela veckorna men vill ändå bara dansa mer.

Det kändes som om det var så nyss som jag började Streetdance-linjen, det känns inte alls som man dansat i hela 15 veckor med 10 lektioner i veckan, alltså 150 stycken, vilket blir ca 300 timmar!!! Tiden har ju bara försvunnit iväg.
Kom ihåg hur ont jag hade hela första månaden, träningsverk överallt. Sen när man trodde att man vant sig lite så var det dax att testa en ny streetdance-stil å så hade man ont på nya ställen.
Vi har testat newstyle, locking och breaking den här terminen. Dessutom provat lite "house" och bland annat tränat battle teknik. Våra regelbundna lektioner i veckorna har bestått av Jazz, Modernt och Newstyle. Dessutom en teaterlektion i veckan som varit helt nytt, men sjukt lärorikt för mig. Terminen har haft ett riktigt bra upplägg två lektioner i veckan är en ny stil inom "Streetdance" som vi fått prova på och efter  fyra veckor kommer nästa "stil". Alla andra lektioner har varit reglbundna i stort sett hela terminen och vi har kämpat rejält för att orka vara på topp 4 timmar om dagen och bara dansa loss :)

Trodde inte att jag skulle klara mig så bra som jag gjort i stora huvudstaden. Men oj så fel man kan ha. Faktiskt klarat av terminen utan något större fiasko. Vi har blivit ett härligt gäng i klassen (några Stockholmare, några från Göteborgstrakten, en från Västervik, jag som Dalkulla å så såklart en härlig finne, eller finska kanske man säger).
Galet bra!

Ser verkligen fram emot vårterminen med nya dansstilar (ragga, house, popping, afrikanskt, m.m). Hoppas bara att det inte går allt för fort nu i vår! Men nu har jag ett Jullov framför mig, jobbar och står i de sista dagarna inför jul, för att sen åka hem till Snön och familjen i Floâ och fira en mysig jul.
Vad som händer resten av lovet, återstår att se!

Dansshow, Scen studio 4 på Balettakademin

Avslutande dansshow med Streetklassen å alla andra på "ackis" ikväll innan vi får ett välbehövligt jullov. För de behövs för både kroppen och knoppen. Lika kul att stå på scen varje gång, önskar varje gång att det kunde vara lite längre. De 5 minuter vi hade kändes som 5 sekunder.
Men Kul vare =)
Nu gör verkligen heeela kroppen ont! Ska försöka sova lite och hoppas att de känns bättre imorrn =)


Karin bloggar! Hur ska detta sluta???

Tänkt skaffa en  blogg hela hösten och berätta hur jag som dalatjej verkligen klarar av huvudstaden. Såhär i December blir det verkligehet så jag får väl sammanfatta min höst här genom att säga att jag har så grymt roligt att tiden bara rinner iväg. Dagarna är fullspäckade! Dansar först 3-4 timmar om dagen, sen lite jobb på de och så ska man
hem, greja i lägenheten, äta och sova innan det är dax för nästa dag.
Sammanfattning: Galet kul!


RSS 2.0