Kroppen bränner!

Ja inte bara pga otroligt vacker vårväder i stan. och några extra fräknar på näsan, utan just nu är hela "röva" insmord i tigerbalsam för att jag trodde att det skulle kännas bättre på mina ömma muskler. Men det här med tigerbalsam är en rejäl pina vill jag lova, det bränns och sticks, kliar, svider och är kallt på samma gång. Alltså inte på skinnet som någon allergisk reaktion, utan i själva muskeln, gluteus maximus (stora rumpmuskeln om ja inte mins fel) Gaaasch va ont!
Men det är ju konstigt om kroppen inte skulle protestera efter 1,5h Balett, jo då, jag tog mej igenom den klassen galant idag, innan det en obligatorisk lektion i Wushu, någon Japansk kampsport som det tycker att vi borde prova på. Gick ju sisådär, det var iaf en rejäl hårdstart kl 9 på morgonen.
Kvällen bjöd på 3 timmars hiphop, så hjärnan var så slut efteråt så jag stod bara och fånigt stirrade ut i ingenstans i väntan på tunnelbanan. Jill och Alex bara skrattade åt mej.

Nu ska jag sova, upp till 9 imorrn igen, sen ska vi fira SIRI, (Serena från Zurich) som fyller år imorgon, och tyvärr åker hem på söndag. Hur ska New York klara sig utan den Schweiziska bruttan undrar jag.

Det blir nog lite brunch eller fika under förmiddagen tror jag.
Har jag berättat att jag har ett farligt beroende. Japp!
OATMEAL COOCKIES! Alltså helt enkelt havrekakor med massa gott i. Enorma, finns överallt, till och med på "donken" som tillbehör till Big Mac.
De är ju heeelt underbart goda, har jag kanske sagt det!? Jag snittar iaf minst 1 om dagen. Utan problem.
Farligt dedär. När man dansar som man gör så blir man ruinerad i den här stan på allt vad mat, kaffe, bars och framför allt oatmeal cookies!
Sa till Isabell att sätta upp mitt kontonummer hemma på ICA för frivillga bidrag för att Miss Liss inte skulle hamna på gatan i New York, eller helt enkelt för att bli av med mig en stund till och låta mig vara kvar lite till.
Näääj da, det får väl bli nudlar sista tiden istället, eller bara oatmeal cookies kanske! Jäkla tjat om dem.

Nu ska jag sova iaf!
Klem


Vååår in the air

Åååå vilket härligt vårväder vi har i stan nu. Man blir ju helt lycklig.

Jag var så otroligt trött när jag försökte ta mig ur "bingen" i morse för att pallra mig till skolan och dansa balett, men vaknade till lite när jag traskade till skolan i solen på morgonen.
demi plié, grand plié, relevé, coupé, battement assemblé, arabesque... ja man ska vara på gång i skallen för att hänga med i alla franska termer vid 10 på morgonen, att sedan dessutom genomföra dem med kroppen som är så stel av värk i musklerna, det är inte "bara! det heller.

Men jag gick hem efter baletten, för att samla lite energi inför kvällens två klasser. Värmde lite lunch och tog med mig upp på taket och satt där en timme, tillräckligt soligt och varmt för att det skulle ploppa upp några fräknar på näsan. Vädret ska fortsätta och bara bli soligare och varmare kommande dagar! Huuur härligt som helst!

Nu skä ja söva!
Vi har "Mandatory class" imorgon klockan 9. Alltså en obligatorisk lektion för alla på programmet, oavsett vad man har för "huvudämnen" i vanliga fall, så morgondagens första pass kan vara i stort sett vad som helst i dansväg.
Spännande!

Hörs Hej




Karin på upptäcksfärd


Manhattan Bridge

Brooklyn Bridge



Man kunde se tanten med facklan från bron.


Var ute och traskade i Brooklyn i veckan när vi hade Soligt och fint väder! Gött som Kräm!
Ljumma vindar även när jag gick över bron tillbaka till Manhattan. Våren är på gång.

Remember me!

Vi var på bio igår (Jonna, Jill, Serena, Emelie, Frida, Alex och jag), såg "remember me". Eftersom flera av mina vänner här är twilight-fans så skulle de promt se den, eftersom att dendär karln (är det Robert Pattinsson han heter!?) var med, färstår inte riktigt vad de är alla ser där!?
Men oj vilken film!!! Över alla förväntningar, fin story, bra budskap, grymma skådisar (Lena Ohlin var med också) och vilket oväntat slut. Jag ska inte berätta något mer, man måste bara se den, kan säga att det blev knäpptyst och väldigt spänd stämning i salongen i slutscenerna! Gråtvarning på hög nivå! Extra starkt eftersom filmen utspelades här i stan också. Nej nu ska jag inte säga nåt mer! Ni måste se den, jag är i chock fortfarande tror jag!
Haft en grymt roligt vecka. Enoooormt mycket dans, 3-4 klasser om dagen. Kroppen värker som vanligt, men "kära söta" så många roliga lektioner det varit.
På trosdagen hade jag redan lyckats gjort veckans alla 12 dansklasser, men jag jobbar in några extra den här veckan så jag kan vara ledig lite om två veckor när det kommer storfrämmande till stan!
Så 15 klasser på 5 dagar är "inte illa pinkat". Så jag tror att det blir en lugn lördag här, behöver lite återhämtning.
Det spöregnar här idag, men det utlovas fint vårväder i veckan, över 15 grader varmt och strålande sol. Central Park-time, ja tack! :)
Idag har en ny "Victorias Secret" öppnat i Soho. Förmodligen värt ett besök!
Nu blir de frulle, ja ä gööörhungrug!

Soho-helg!

Ja i helgen har vi haft Sol och vårvärme på Manhattan. Gaaasch så härligt att känna att våren är på väg redan.

Det blev en helg med Frida för att bara strosa runt i Soho under lördagens fina vårväder. Vi promenerade och tog oss sakta men säkert till delen "Little Italy". Tänk dig att mitt på Manhattan plötsligt komma in på en gata i Italien, mysiga restauranger, kafeér, och äkta italiensk gelato.... Kan man ha det bättre? Att ha Italien mitt i New York liksom, den här stan har ju allt!
Vi köpte lite lunch och satt oss ute i Solen på en trappa för att ta vara på vårvärmen. Det var varm emot väggen vill jag lova, sitta endast i t-shirt kändes lite overkligt men sååå härligt. Fortsatte vår promenad ner mot Chinatown och bara kikade på allt krimskrams som man kan hitta där.
Vi kom på den brillianta idén att avsluta lördagskvällen på vårat tak, japp, vi svängde ihop en sallad tog med oss några ljus, och lite vin upp på taket och bestämde oss för att det inte alls var kyligt trots att solen gått ner, så vi satt på taket och pratade skit en stund innan det blev alldeles för kallt. Det var riktigt härligt att sitta på taket bland alla ljusen iaf.

Idag följde jag med Frida till Tribeca/Soho för att strosa runt där i Solen idag också men mer på "westside". Skönt att ha en hel helg ledig och få vila kroppen ordentligt efter den här veckan som varit fylld med en massa dansande och massa träningsvärk. På helgerna ställer en massa konstnärer ut sina slster längs gatorna i Tribeca, allt ifrån smycken och kläder till de häftigaste tavlorna man kan tänka sig. Jag har hittat en massa häftiga tavlor som skulle sitta kanonbra på väggarna i mitt framtida hus. Hur jag ska man få med dem till Sverige???

När jag kom hem på kvällen så hade Alex kompisar, Sofie och Peter, som är på besök, tänt ljus och lagat 3-rätters till oss i vårat minikök med gasspis som inte alls fungerar som den ska. Bra jobbat! Gött som kräm va de! Sen har kvällen gått åt till att se vilka som tog hem Oscarsstatyetterna i Hollywood. Fränt att orka följa hela galan direkt för en gångs skull, förmodligen eftersom den visas i rätt tid.

Nu ska ja sova och ladda för en massa danslektioner imorrn! Ny vecka nya utmaningar!

Hörs Hej!



Bio X2, Träningsvärk,Brunch i Harlem, Träningsvärk, Homemade burgers,Träningsvärk, dance all day, Träningsvärk, dance all night, Träningsvärk, Gospel i Harlem, Empire by Night! Dansvecka med lite extra träningsvärk!

Ja en kort sammanfattning av helgen och början av veckan - Här kommer den längre!

När jag var piggare på Fredagen så var jag tvungen att ta extra många dansklasser för att göra klart veckans kort med 12 klasser, jag hade 5 kvar, sa det fick bli 4 danslektioner, och tro det eller ej men en sånglektion. Det var riktigt länge sen, men oj så roligt! I grupp iaf, något solo från Liss blir det inte första sånglektionen i NY inte!

Så efter all hiphop och sång så blev det ett välförtjänt biobesök. Smörig romantisk komedi, When in Rome- men man fick åtminstone drömma sig bort till huvudstaden av alla pasta-ätare för en stund.
För att sedan utnyttja vår biobiljett till max så smet vi faktiskt in på en till bio direkt efter den första slutade, (på en bio med 25 biosalonger är det inga problem att kika på fler filmer bara sådär) så vi hamnade på "cop out" med Bruce Willis, sååå otroligt rolig, den måste man bara se om man vill skratta konstant i två timmar! Fick dessutom uppleva en suuuuuperduuuuuper ENORM biosalong med en heeeeelt ENORM bioduk! Dessutom fanns det en hel bunt ENORMA amerikaner i de heeeelt GIGANTISKA biostolarna, som man kan luta tillbaka så man sitter i en egen sofflikanande, röd kungatron i salongen. Att dessutom under hela filmen få höra dessa och kommentarer från alla entusiastiska amerikanerna gjorde kvällen komplett. Oftast skrattade man åt filmen, men minst lika ofta åt nåt päron på +150kg som skriker ut sina egna brillianta kommentarer.

Lördagen, vi var ett gäng som lagade lite hamburgare här på 48gatan, sedan blev det rumpskak på en stor klubb "Amnesia" på west side. Grymt ställe med grym musik dessutom med två akrobater som hängde i tyg i taket hela natten! Fränt sa Bernt!

Efter alldelles för få timmars sömn pallrade jag mig upp vid 9 på söndag morgon för att jag och Emelie skulle utforska Harlem och gå på söndagsgudstjänst och lyssna på gospel, helt enkelt uppleva en Amerikansk super religios kyrka i Harlem. Gissa om man kände sig som en "utböling", jag kan säga att man inte ser många fler blonda kullor i Harlem.
På Söndagskvällen hade ja en svettig danslektion. Vi fick sedan besök på 48gatan, Alex två kompisar Sofie och Peter från Säffle/Helsingborg som hälsar på i äpplet. Så deras första dag på Manhattan avslutades med ett kvällsbesök på "topfloor" i Empire! Den utsikten var inte att leka med, bland det vackraste jag sett! Hela Manhattan, Queens, Brooklyn, Jersey och till och med Frihetsgudinnan Ja heeeeela underbara stan med alla dess lampor. Sjukt härligt! En Lyrisk Miss Liss där på toppen vill jag lova.
Inte fullt så lyrisk när vi började diskutera flygplan, talibaner och på vilken höjd vi var på. Men jag slog dövörat till och tog några fler kort. Bevis kommer när jag inte är fullt så utmattad!

Nu ska jag äta lite, och sova! Har tagit 10 danslektioner hittills den här veckan, 4 st idag (6 timmar), jag har hittat kroppsdelar som gör så ont som jag inte ens visste att jag hade. Känner mig som en gammal tant som hör hemma på Törnholn ( ålderdomshemmet i Floa) just nu. Men det känns att man gör något, hur gött som helst!

Nu är det sovdax, får se om jag tar mig ur sängen imorrn.
Hörs Hej!













RSS 2.0