Flashmob på Times Square

Har ni sett klippet "Where the hell is Matt" på youtube? I så fall är det dax, 28 miljoner andra har sett det iaf! Matt är en kille som dansat sig genom hela världen bokstavligen talat! Kolla här!
Här är från Times Square för några veckor sedan där jag och några andra från BDC var med och spelade in ett reklam-klipp för YourSingapore.
Kolla om ni ser mig!

De har anlänt...

Jag kunde inte riktigt somna igår, lite stressad över all min packning och DESSUTOM orolig över att vulkanen helt plötsligt skulle få för sig att spotta ut mer aska sa att jag skulle bli tvungen att åka själv till Florida imorgon. Så jag blev vaken till nästan 3 igår natt, sedan upp klockan 9 för att bege mig till skolan för en extra och förmodligen sista Hip Hop-klass på Broadway Dance Center, för den här gången.
LAST DAY
Lite Sorgligt, men fick trösta mig med att pussa lite på alla syskonen (ja till och med på Olle) när de anlände till Manhattan på eftermiddagen.
Gissa om det var härligt att få möta upp alla syskonen och mamma här på Grand Central Station i "The City"  idag på eftermiddagen. Vi dumpade först deras väskor i lägenheten för att sedan ta en liten sightseeing by Miss Liss i ett regnigt New York. Traskade ut på Brooklyn Bridge och fick dagens kommentar av Britta Liss, 10 år: "Jä söm tyck hä ä bävle fränt ö åk tä Stöckhölm, men hä ju gööör fjåttugt mot DEHÄN"
Översättning för folk som inte bergriper världsspråket "Flomål" : "jag som tycker att det är väldigt fränt att åka till Stockholm, men de är ju jätte fjantigt mot DEHÄR"
mamma och alla syskonen
Haha, klockren tjej. Vi traskade upp mot Chinatown och strosade bara runt där lite, Klockan passerade 6pm  (alltså över 12, svensk tid) och när vi satt och fikade så fällde en väldigt trött Signe några tårar och ville hellre vara hemma i Floda med pappa, som är kvar hemma och jobbar och sliter. Så vi bestämde oss för slänga i 7-årinen lite mat och åka tillbaka till lägenheten, innan hon somnade sittandes.
Signe och mamma gick och lade sig medan jag och de andra syskonen tog en tur ut på New Yorks gator för att uppleva den väldigt regniga staden med alla dess ljus vid Times Square kvällstid.
Härlig och lite intensiv dag för mig och inte minst för de andra Liss-kidsen.
I morgon ska vi ut en sväng på stan, förmodligen med lite bättre väder, innan det bär iväg till flygplatsen och vidare ner till Orlando för lite sol och värme. Weeehooo!!!
Nu ska jag också sova, alla andra här somnade tidigt och vaknar förmodligen alldeles för tidigt i morgon.
Hoppas det här blev lite begripligt,
kommit underfund med att jag skriver väldigt slarvigt ja nästan pinsamt dåligt så här på kvällen innan jag ska sova. Jaja, hä va ful int sö noga!
Söv Gött!

Last Sunday in the City

Ja nu har jag avslutat min sista helg här i New York! En mycket trevlig helg med mina roomies och massa dansbrudar från skolan förgyllde helgen.

Efter fredagens två danslektioner gick jag och Frida och köpte massa frukt och grönsaker för att laga taccos till middag, vilket har blivit våran traditionella helgmåltid på 48-gatan! Vi hade sedan bestämt att vi skulle möta upp några från skolan senare under kvällen så käkade middag, "svirade om" och stack iväg till en pub som låg ganska nära dansskolan på "west side". På puben/restaurangens uteservering satt några andra dansbrudar som började samtidigt som mig. Det blev en liten "Hejdå-partkväll för mig och Lena (stockholm) och Isnil (turkiet) som också åker hem nu. Vi blev ett trevligt gäng några svenskar, två Kanadensare, Stevenie från Hong Kong, Isnil från Turkiet, Eesha från Indien och vi Svenskarna. Vi satt på uteserveringen och drack några margeritas (för endast 3 dollar/st) hela kvällen i de ljumma sommarvindarna. Bestämde oss senare för att åka "downtown" till en klubb och dansa lite. En stor klubb som heter Amnesia, blev det, bra musik och trevligt gäng. Så det blev en lyckad kväll.
BDC- dancers night out
På lördagsmorgonen vaknade vi och hade kanonväder här i stan, jag satte igång med frukost och lurade med Frida och Alex upp på taket för att äta frukost! Jag och Frida somnade nästan till en stund i solen på taket. På eftermiddagen gick vi på en promenad upp till Central Park. Åt lite lunch på en klippa i solen i Parken och hade en härlig utsikt över skyskraporna därifrån. Vi traskade runt i parken och hittade allt från gatumusiker till dansuppträdanden och akrobater som gjorde gatushower på olika ställen i parken. Härlig vårdag helt enkelt.
Frukost på taket
Jag Frifri och Alex
Alex Jag & Frida
På söndagsmorgonen vaknade vi upp av att det spöregnade och vårvädret var som bortblåst igen. Gjorde inte så mycket eftersom jag var tvungen att börja packa inför Florida resa med familjen som kommer imorgon! Jippi!
De åker från Arlanda nu och dyker upp i NYC vid lunchtid här lokal tid imorgon. Sover här ett dygn sen åker vi alla till varmare breddgrader, nämligen Orlando, Florida. Jag och Signe ska träffa Musse på Disney World hade vi tänkt, och på den andra parken, Universal Studios, ska de ha öppnat en "Harry Potter-värld", vilket jag och andra lill-sis-Liss Britta inte kan missa eftersom vi båda är familjens Potter-nördar!
Måste dock berätta kort om dagen. Gick till skolan efter lunchtid för att dansa lite extra, passa på de sista dagarna. Det blev ett svettigt pass Zumba, som är en ganska ny aerobics liknande träningsform men mer dans inspirerad.
Genomblöt i svett efter de passet så fortsatte jag till nästa, Street Jazz, med den omtalade Sheryl Murakami, som hela tiden gör galnare koreografier.
Idag var det pådrag i studion i alla fall. Riggade strålkastare och stora kameror i hela salen. Fick veta att MTV tydligen skulle filma hela hennes klass, vilket var både roligt och mindre roligt eftersom man kom in i studion genomblöt i svett och detta fanns risk för att bli med på bild. Det spelades i alla fall in någon realityshow som jag inte ens visste existerade.... In kom en tjej efter att alla hade värmt upp och var ännu svettigare så stod hon sminkad och fräsch bakom Murakami (även kallad "murran" av oss svenskar) för att försöka hänga på. Jag tyckte att tjejen verkade bekant, så ja frågade Jill, bredvid mig om hon ofta dansade på skolan.
-Men Karin, De är ju Whitney Port som var med i den där Realityserien "The Hills", nu har hon gjort en egen som heter "The City" det är den de spelar in till.
Åh fan, typiskt att man står där högröd i ansiktet och genomblöt i svett, om man nu kanske syns på MTV närmaste veckorna! Äsch! Smällar man får ta som vi brukar säga, ingen som känner igen mig då i så fall ändå! Hoppas jag!
Kul med en "kändis precis bredvid mig under danspasset då måste jag säga! Rolig dans körde vi också vill jag lova! Som alltid med Murakami,.... slänga med håret å vicka på rumpan - hennes specialité!
Gick senare hem för att duscha! Vilket var en upplevelse för sig! Skulle precis kliva i badkaret när jag ser att det ligger en enorm grå äcklig KRABBA i badkaret! JO de är sant! Jag trodde att jag skulle svimma, kunde inte förstå var den kom ifrån, men jodå! Sprang ut från badrummet och frågar upprört Frida och Alex va som ligger i badkaret! Vaaaaa? Vadå, säger Frida? Samtidigt som Alex filmar hela spektaklet.
Joda, tro ni inte på fan men Frida min lilla puckade vän från Västervik, hon hade varit i China town under dagen och shoppat, fått ett infall och köpt en krabba för att skrämma livet ur mig.
Ja och såklart finns allt på film, vänta så får ni förmodligen se en skräckslagen och sjukt förbannad Karin Liss!
Over an Out!

Hip Hop med Joanna!

Här är en variant av Hip Hop som jag dansat här i NY! Superkul men svårt eftersom det går så fort samtidigt som det är väldigt mjuka rörelser i hela kroppen, rullar och spänner kroppsdelar som man inte ens visste fanns!

Derek Mitchells "Funhouse"

Den här gjorde vi för några veckor sedan, snabb, och svår, men det var sjukt roligt att dansa till PINK!

Det har gått för fort....

Tiden bara försvann!
Vad hände? Jag kom till New York i Januari, nervös och full av förväntningar.  Slängde mig in i "BDC:s" dansprogram och har nu snart avverkat min tid här nu, för den här gången.....
Jag är snart på väg till skolan för att dansa mina två sista klasser under min sista vecka här i New York på Broadway Dance Center. Okej jag åker inte till Florida för ens på tisdag, så jag ska köpa till några extra lektioner för att njuta så mycket det går av mina sista dagar här i staden. Få lite extra träningsvärk och ömma fötter, för att sedan ha semester tillsammans med familjen i två veckor innan jag beger mig tillbaka över Atlanten.
Är så glad att jag åkte hit, har träffat så otroligt många härliga människor sett så mycket roliga saker och fått möjlighet att tränat med danslärare i världsklass.
NU ska jag sticka iväg och dansa för Derek Mitchell, Streetjazz i suuuupertempo, han gör så ortoligt snabba koreografier, bra träning för hjärnan, jobbig uppvärmning och man är heeeelt död efter klassen.
Sen blir det Hip Hop med Jermain. Grym lärare på skolan som bland annat ska koreografera Leona Lewis Europaturné i sommar.
Dance your life away
Hörs hej!

En man kort!

Ja igår lämnade Emelie 48gatan och tog sitt pick och pack för att återvända till Sverige. Men ärligt talat så visste vi ju inte riktigt någon av oss hur det skulle gå. För det första hur vi skulle klara oss här utan Miss Svärdsjö som annars planerar sina, och våra dagar från minut till minut, ja ibland även planerar och funderar över våra liv som komma skall. Men för det andra så var vi lite oroliga på grund av askmoln över halva Europa om hon överhuvudtaget skulle ta sig till Stockholm Arlanda. Dessutom gick hennes flight via Island?!?! Vilket verkade ännu mer osäkert. Men tro det eller ej, Hedvall kom fram till Stockholm och hem till Falun ikväll. Skönt för henne att vara på plats i hemmets lugna vrå, men det blev genast väldigt tomt här hos oss.
-Ingen som ligger och funderar och diskuterar om kvällarna (Frida sätter i öronpropparna och Alex sover redan) ingen som är uppe och pysslar i köket innan jag vaknat (Frida och Alex är inte bara morgontrötta, de är även "lunchtrötta" om man kan vara det), Ingen som pratar med sig själv och tänker högt och tror att alla varit med i samtalet trots att det mesta bara varit i Hedvalls eget huvud!
Vi saknar henne här, men hon  har det förmodligen kanonbra hemma med familjen och redan nu tränar inför sommarens auditions (hon landade för mindre än 10 timmar sedan).
Men när Emelie fick ta sig hem utan problem så kände jag att nu vill jag verkligen att Liss Maffian ska ta sig hit utan problem med askmoln. Saknar dem och det skulle nog kännas förbaskat ensamt att hamna på Disneyland i Orlando utan Signe och Britta. Men på Måndag ska de vara på plats iaf! Snälla snälla vulkanen! Nu har du fått den uppmärksamhet du behöver, nu räcker det!
Nu skä ja söva!
Hä bi häj mä er!!

Häftig dansshow!

Detta var riktigt häftigt! Här är ifrån dansshowen som jag och Emelie och Alex var och såg på förra veckan också. Galna effekter, till exempel med ett vattenfyllt, genomskinligt, tak ovanför publiken, där vi stod under och såg när dansarna flög fram i vattnet ovanför oss!?!?
Bland annat så är Madonnas dansare "Tamara" med i den här showen.
Emelie har dansat jazz för henne här så därför var vi bara tvungna att gå och se showen som Tamara var med i. Riktigt cool show, allt ifrån dansare på ett enormt löpband till dansandes i vattnet ovanför oss eller hängande i linor från taket medan de sprang på väggarna.
Titta på klippen och och njut!
'Så här blöta kunde man vara efter att ha varit med om en häftig dansshow där allt avslutades i ett enda dansparty med tillhörande "innomhus-regn"!
Pissblöta efter showen!
Här springer de på väggen!
Hur kommer folk på sånt här undrar jag!?

Carnival!

Klipp från Carnival som vi såg förra veckan!
Dansshowen där många av danslärarna från skolan var med och "visade upp" sina egna gäng!
Rhytm City
En grupp som bland annat varit med i "Americas best Dance Crew" på MTV.
LUAM
Hip Hop-danslärare på skolan som bland annat jobbat med Rihanna!

Braaaaaaa dag!

Började med att jag ock Emelie gick upp extra tidigt för att köpa med oss lite bröd och gå över på "west side" till Jill, Rebecka och Toko (dansbrudar hela högen) för att äta frukost tillsammans på deras balkong. De hade dukat och gjort mysigt till att vi kom, Rebecka stod och stekte blåbärspannkakor och vi hade med oss lite Jordgubbar, Juice och Bagels som vi köpt efter vägen. Det blev en kanonstart på dagen vill jag lova.
Jag gick sedan till skolan för att ta veckans första danslektion som blev balett idag, vilket gick ovanligt bra. Balett är ju inte min kopp av te, men man blir riktigt nöjd när man känner att man redan utvecklats en hel del på den korta tiden här. Att benet kommer lite högre upp eller att man står stadigare på tårna. Bra gjort Karin, det är okej att vara "balettfjolla" ibland! Baletten är bra för dansen och för att lära känna kroppen och veta var alla rörelserna egentligen kommer ifrån . Jag kompenserade sedan den lektionen med en HipHop-klass med Dana Foglia. En ooooootroligt duktig pedagog och koreograf. Den tjejen är grym, dansar lika bra i sneakers som i klackar!?
Vilket inte är så konstigt, tjejen har turnerat med, och koreograferat till både Rihanna och Beyonce. Bland annat dansat som en av de två tjejerna i den omtalade och prisbelönta "single ladies-koreografin" tillsammans med Beyonce herself. Respekt måste jag säga. Idag gjorde vi en svår och väldigt "tjejig" koreografi med henne (vilket menas mycket rumpskak skulle jag vilja säga).
Så härligt att dansa och känna efteråt att det gick riktigt bra eftersom man verkligen gav allt. Tidigare när jag dansat hemma har jag kunnat stå under lektionen och ibland känt mig okoncentrerad och hela tiden tittat på klockan för att klassen gått segt eller bara inte alls passat mig.
I den här staden har det nog inte hänt en enda gång, (nästan inte ens på baletten) att jag tittat på klockan för att se om lektionen närmat sig sitt slut. Här är det tvärt om, man hinner inte förstå att man dansat ett pass på 1.5h och svettats flera liter vatten. Jag blir istället förvånad varenda gång att klassen är slut så fort, är det därför tiden här gått så förbaskat fort?
Efter detta gick jag hem för att duscha och slänga i mig lite käk. Hängde sedan nere runt Union Square, njöt av vårvädret och New York och dess härliga människor, det blev promenad och en "burgare" i solen på kvällen. Härligt!
När jag var på väg hem ringde Emelie och berättade att vi skulle mötas vis skolan hämta upp Frida. Kvällsutflykt med mina roomies ned till sydligaste spetsen av Manhattan för att ta Färjan, förbi "kärringa mä fackla" till Staten Island, för att se Manhattan nattetid från vattnet. Vilket är riktigt häftigt, se alla skraporna och alla ljusen från vattnet, gööör fint.
Det blev en trevlig kväll, och Emelies sista kväll här. Om hon nu tar sig hem till Sverige imorrn vill säga!
Gonatt på er!

Ska vulkanen förstöra semesterplanerna !?

Ja nu börjar jag minst sagt bli lite orolig här. Mer än halva Europa har fått stänga sina flygplatser.
Augustssson är fast i Egypten, (vilket han inte mår dåligt av), Perra (gamle farbrorn) med familj har fått ställa in resan till Mallis på tisdag, eller rättare sagt så har väl VING fått ställa in deras resa..... hur många bolag går i konkurs efter den här askan undrar jag!?
Emelie  börjar minst sagt flippa ur här på 48street vill jag lova, vilket jag förstår. Hennes plan hem går på tisdag, från JFK till Stockholm, med en mellanlandning på Island dessutom, som det ser ut nu så kommer hon inte ut ur landet. (amerikanarna som annars gör allt för att bli av med oss "invandrare") Som tur är så är alla vi andra kvar i lägenheten en vecka till och hon blir ju inte boendelös, om det nu skulle vara så illa att falukullan inte tar sig till kopparstaden på tisdag.
Värre då för Katja, en danstjej från Slovakien. Hon skulle ha åkt i fredags från JFK till Slovakien, åkte ut till flygplatsen men allt hade ställts in då. Alla resenärerna som skulle åka med planet blev skjutsade till hotell in på Manhattan, men eftesrom hon inte hade bott på något hotell tidigare så fanns det inga ledig rum någonstans. Hela New York ska tydligen vara fullbokat  nu på grund av strandsatta resenärer för ett jädra moln av aska som sveper över halva jordklotet.
Ja gissa om jag börjar bli orolig nu. Jag kommer väl ta mig hemåt någon gång, men frågan är om alla i Liss-Maffian tar sig över hit till mig!? Florida semester väntar, så nu är det dax att den där askan ramlar ner på backen. För hur skulle det se ut om jag får åka till Orlando helt på egen hand. Ja mamma sa ju att det ska tydligen stå en 7-sitsig van och en lägenhet till förfogande där någonstans då......
men hallå jag och Britta skulle ju ta oss in på "Harry Potter-land" på Universal studios, jag kan väl inte gå själv heller??? Perfekt att ha yngre syskon att skylla på nr man blir "leksugen" ! Disneyland utan Signe.. det är ju som Musse utan Mimmi liksom, näää det går inte för sig.
Grrr, nu är det dax att den där vulkanen lugnar ned sig säger jag bara!
HAr varit en vilohelg här på 48 iaf!
Marie som vi var och hälsade på förra helgen kom till NY och hälsade på oss nu. Hon hade ett uppdrag för helgen också, att hitta en klänning för att gå på sin kusins bröllop i sommar (I ITALIEN!?!?) (Maries kusin är dessutom Svennis son, så då måste man väl gifta sig i Italien!?)
Uppdraget fixade vi galant. Hon hittade en jättesöt klänning, när hon sedan betalat så såg hon att expediten bara tagit betalt för bikinin som hon köpte, hahah, super roligt tyckte jag. Så när hon 20 minuter senare hittade en annan klänning, ännu finare så sa jag att hon borde slå till på den också, eftersom hon EGENTLIGEN inte köpt någon klänning på riktigt, eller hur!?
Så ja! Det blev två klänningar för henne..... perfekt!
Själv var jag på jakt efter ett par shorts, jag äger endast massa tjocka mjukisbyxor och jeans vilket jag tror blir lite för varmt för Florida och även nu när det börjar vara varmt vårväder här i stan. Hittade fina jeansshorts och en sommarklänning som passar perfekt om jag kommer till högsommarvärmen om en vecka!
Weeeihoooo!
Nu ska jag sova, alldeles för sent, och imorrn är det dax att börja på en ny vecka, kära nån, det är min sista dansvecka! Nääää fy då! Nu tror jag att jag ska lägga mig och gråta en skvätt igen!

Dans Dans Dans

  • Kroppen har faktiskt varit riktigt pigg hela början av veckan. När man får upp benet lite högre varje gång på balettlektionerna, eller orkar ta i ännu mer de sista minuterna av hiphop-klassen. Eller bara att inte vara helt utmattad när man vaknar på morgnarna trots att man sovit 8 timmar. Förmodligen eftersom jag var ledig hela helgen. Åka från stan för lite ledighet och lite college-liv gjorde susen. Det blev inte dans för ens söndag kväll, och ganksa lugnt tempo då också, kroppen behövde nog det
  • Söndagen blev en riktigt vilodag faktiskt. Jag släpade med Emelie och Alex ut i solen på promenad. Vi gick över "Queensbridge" från vår sida av Manhattan över till , tro det eller ej, Queens. Därifrån kan man ta sig ut till Roosvelt Island, en ö i Floden  mellan Manhattan och Queens. Superfin, så det fick bli kaffepaus där längs vattnet i solskenet.

  • Veckan började med Hiphop, måndag morgon för att sedan dansa balett, springa hem och äta för att gå tillbaka på kvällen och dansa mer Hip Hop.
  • Men veckans höjdpunkt skulle visa sig vara igår, tisdagkväll då det vankades stor dansshow i stan. I stort sett alla dansskolorna i stan har dragit ihop ett samarbete där olika grupper framför helt gaaaaaalna dansuppträdanden. Några av världens bästa dansskolor, med världens bästa danslärare som tillsammans med "sina dansare" visade upp de häftigaste stegen det bara kan få till.

  • Är det någon som fortfarande undrar om det var bra!? Det var det bästa jag sett i dansväg NÅGONSIN. Agenter till olika artister och produktionsbolag fanns också på plats för att leta efter "nya dansare".
Flera av våra lärare på skolan hade sina egna "crew" med i showen, dessutom bland annat Madonna-dansare, Beyonce och Lady Gagas koreograf med sitt "crew",en annan grupp som varit med i "Americas Best Dance Crew", till dansare som ska vara med i nya dansfilmen "step up 3D" (som kommer ut i höst). Ja det var helt enkelt så bra så jag kunde börja gråta.
Jag och Frida skrek oss hesa. Även om man var där och inte alls förstod sig på dans så hade vem som helst varit tillräckligt underhållen i alla dessa timmar. Ja det bästa med det hela var att dansen var liksom inte slut på mindre än en timme, som många bra dansföreställningar brukar vara. Nejnej, vi kom dit vid 10 på kvällen, showen satt igång runt halv 11, jag och Frida var kvar max 5 minuter efter att showen var slut, vilket var runt 2, ÖVER 3 TIMMARS DANS!!!! Halleluja!
  • Vi stannade efter och kikade lite på alla battles (Farmor, det är när det bildas ringar (psyfers) på dansgolvet där en och en går in och utmanar varandra och försöker göra svårare och svårare kombinationer och så många "trix" som möjligt, kan bli riktig fajt helt enkelt, oftast breakdansare som snurrar sådär 3000 varv på lillfingret eller något likande) gööör frääänt!

  • Det är alltså inte något som Karin Liss ger sig in i, kära nån, försöker stå i bakgrunden och inte bli förbannad för att alla andra är så hemskt bra, det är vad jag sysslar med då!
  • Ska försöka lägga upp några klipp från den här kvällen, när jag kommer på hur man gör. Några av klippen är inte barnvänliga dock, varnar i förväg! Just nu är det någon slag trend att dansa så avklätt och sexigt som det bara går... med blandat resultat. Den här kvällen fick vi se allt och lite till vill jag lova....
  • Ikväll blev det en annan dansshow som vi bara var tvungna att se innan vi lämnar NYC, också med en "madonna-dansare". Man kan väl säga att det var mer en galen show med massa galna effekter än dansshow, modernt, konstigt och otroligt häftigt. JAg kan bara säga dans på ett stort löpband, ovanför oss i taket på en genomskinligplastskiva som var vattenfylld, längs väggarna hängande i bara rep, i publiken med vatten som regnade över alla, ja! Sjuuuukt fränt iaf! Ska försöka visa mina filmklipp även här.

  • Nu ska jag lägga mig och försöka smälta lite intryck av all dans jag upplevt de senate dagarna, försöka dansa själv imorgon. Massa hiphop, idag blev det "bara" Balett. Så imorrn är det hiphop för hela slanten.

Bridgeport

Bridgeport
Emelie, Marie, Jag
Stranden
Emelie , Alex & Marie
Bridgeport
Softballmatch!
Uni
CAMPUS Bridgeport
skolan
Vår i Bridgeport
Baseball
Bridgeport har inget speciellt bra lag i Baseball men en stor arena måste man tydligen ha ändå.
tåget
Emelie(planeringsspecialist) Hedvall- sitter och planerar in hela kommande vecka,
eftersom det är hennes sista vecka här så är vi alla väldigt involverade i hennes schema, hon har planerat måndag till söndag, dygnet runt i stort sett och alla bör närvara större delen av veckan vid Emelies sida!
haha

Solig helg i NY och Bridgeport

Riktigt trött i kroppen trots att det känns som jag har fått sovit ut och vilat lite den här lediga helgen. Det blev sammanlagt 12 klasser från måndag till fredag, vilket är ett ganska späckat schema, så kroppen var rejält öm och trött på fredagseftermiddagen.

Men jag, Emelie och Alex hade blivit bjudna till Marie i Bridgeport 1 timme utanför NY. Det är en tjej från Åmål och en kompis till Alex som pluggar och spelar fotboll på ett college i Bridgeport, Connecticut.
Så vi bestämde oss för att sätta oss på tåget dit upp på kvällen för att uppleva det amerikanska collegelivet. Emelie var nog mest uppspelt av alla (hon satt i stort sett under hela tågresan och drog paralleller till olika amerikanske "college-filmer" som hon förväntade sig att vi skulle få se på skolan)
Marie och hennes pojkvän kom och mötte oss vid tågstationen. Vi började kvällen med att få en liten rundtur på skolan som avslutades vid skolans konstgräs-plan där hennes fotbollslag hade match. Eftersom hon själv har genomgått en knäoperation så har hon fortfarande en hel del rehab-träning innan hon kan spela igen.
Resterande del av kvällen och morgondagen hade väl i stort sett allt vad ett besök på college i US innebär. Korridorfest i de olika studentbyggnaderna, spel och tävlingar, röda plastmuggar, de typiska amerikanska toalettbåsen, matsal/kafeteria där de bl.a serverar Hamburgare m. pommes,  pizza till Brunch, baseballplan, baskethall, stranden med en pir och en lång härlig strandpromenad.
Helt enkelt som att bli inkastad direkt i en mix av de flesta amerikanska collegefilmer man kan tänka sig. Emelie blev nöjd, det mesta uppfyllde hennes kriterier på "hur det ska vara".
Åkte tillbaka mot Manhattan redan på Lördagen, tåget stannade även i Harlem så vi bestämde oss för att hoppa av där och storhandla eftersom i stort sett kylen och frysen var tom med 4, ständigt hungriga, dansare i lägenheten.
Harlems storköp är som ett "toys r us"- för vuxna , som Frida brukar uttrycka sig.
Jag, Em och Alex fick ett rejält ryck sådär på Lördagkvällen, för trötta för att pallra oss ut på något mer kalasande  fick det bli hemlagad middag och en storstädning av lägenheten. Så nu sitter vi i en nystädad och fin lägenhet och hoppas att den ska vara såhär fräsch resten av månaden, vi önskar det iaf.
Det fick bli tidig kväll, jag vaknade utvilad på söndagsmorgonen, begav mig ut på en promenad i Solen innan resten av gänget vaknade och vi gjorde pannkakor till "brunch".
Dagen har fortsatt med en söndagsutflykt tillsammans med Emelie och Alex, vi gick över Queensbridge och åkte därifrån över till Roosvelt Island, som är en ö mellan Queens och Manhattan. Drack en kaffe och njöt i solen, en helt lagom Söndag helt enkelt. Jag tog en extra danslektion (hiphop) under kvällen pga dansabstinens och för att utnyttja tiden som är kvar här.
Sitter nu och kikar på flyg till Orlando. La familia kommer nämligen hit när jag avslutat mitt program sista veckan i April och jag får avsluta min USA-vistelse med dem i Florida med lite semester och turistande där innan vi alla åker hem tillsammans till Sverige.
Den här resan börjar alltså närma sig sitt slut... alldeles för fort.... När man satt sig in i allt och börjat få lite rutin på det här danslivet så är det snart över, på både gott och ont. Jag försöker intala mig själv att jag redan upplevt enormt mycket under den här tiden och att jag fått massor av nya erfarenheter och många nya vänner här.
Övertalar mig själv att jag måste bege mig hemåt eftersom man såklart saknar alla därhemma och jag måste hem och tjäna lite pengar i sommar och planera hösten....

Men jag har dessutom trivts så bra här och det händer hela tiden massor av spännande saker som känns väldigt svårt att släppa taget om. Många kompisar blir kvar ytterligare några månader, upp till 1 år, några har redan åkt hem och andra åker hem i samma "veva" som jag.
Jag är glad att jag varit här och testat det  här livet, men just nu känns det som att jag gärna skulle kunnat ha minst 3 månader til kvar. Men NEJ Karin, Floda är bra under sommaren det också..... jaaaaa det är klart!
Har bara lite svårt att släppa taget om staden, dansen och livet här..... så nu ska jag lägga mig och sova, fälla en tår och ladda för en ny vecka att njuta av.


Högsommarvärme!

Idag blev det lite dans och mycket sol.

Det steker för fullt här nu. Vi har haft över 30 grader varmt här idag. Jag hade inga danslektioner på morgonen så jag gick till Central Park för att möta Jill och några kompisar där och ha lite picknick i Solen. Det var så varmt så hela jag var genomblöt i svett när jag kom fram. Superfin dag, allt håller på att slå ut här nu. Luktar super härligt.
Satt i solen några timmar med Jill och gänget, innan jag hade ett möte på "harkness center" som är ett hälsocenter för dansare kan man väl säga. Läkare och sjukgymnaster specialutbildade på dansare. Så där hade jag en hälsokontroll kan man väl säga. Fick göra massor av olika övningar för att se att om mina armar och ben böjer sig som de ska, samt lite råd och tips på en massa olika övningar för att förebygga onödiga dansskador och bygga upp "rätt" muskler. Väldigt intressant, bra att få tips från någon som verkligen kan sina saker, ja till exempel varför jag får ont mer på ena sidan av höften under baletten. Vilket förmodligen beror på en för kort muskel på ena sidan och övertränade lårmuskler som inte alls ska användas lika mycket. Bara att börja jobba på det.
Fortsatte sedan mot skolan för att dansa Hiphop med "jamie", nu ska jag sova för att dansa balett i morgon bitti, Jaaa, jag ska tänka på alla övningar och bra tips jag fått idag. Försöka i alla fall.
Topphumör idag helt enkelt!
Helt underbart, det var fortfarande riktigt varmt när vi gick hem från dansskolan klockan 9 på kvällen dessutom, i bara shorts dessutom.
Bortskämd? Svar ja!


Påsk i Stan

NYC
Central Park- From the PentHouse
Manhattan
Central Park
NYC
Höjdrädd i Trapphuset!

Våren.... eller sommaren är nästan här

Japp, gått till skolan på morgnarna i shorts! De ni! Hur härligt som helst! Efter en kall, blåsig och regnig vecka så slog det om i helgen och blev riktigt fint påskväder.

Imorrn väntas det bli upp mot 30grader varmt. Så det blir en ledig dag med Picknick i Central Park imorgon är det tänkt.
Måste berätta om helgen. Trodde inte att det skulle bli något påskfirande för Miss Liss i New York. Men jag blev faktiskt inbjuden på en påsklunch, ja hos en svensk designer, Agneta Eckemyr, om jag inte minns fel, gammal skådis också tydligen, hon ska ha varit med i någon gammal bondrulle för många herrans år sedan också, innan min tid helt enkelt.
I alla fall så frågade Lena, en tjej som också dansar, om jag inte kunde följa henne på påsklunchen som hon blivit bjuden på. Hon hade ingen att gå med och ville gärna ha sällskap. Hennes hyresvärldar hade bjudit med henne, men hon ville inte gå själv. Ja jag hade dansat klart för veckan och bestämde att jag kunde inte förlora så mycket på att hänga med.
Så jag fick adressen, vi bestämde att vi skulle mötas vid tunnelbanan för att köpa med lite vin.
Efter det letade vi oss fram till rätt adress, som för övrigt låg i en enorm byggnad precis mot Central Park.
Vi Gick in i huset till stora Lobbyn, i marmor, för att "anmäla oss". Så vi berättade för portvakten eller vad man ska kalla honom att vi skulle till Agneta...
"Take to the right and you see the elevator, go up to the penthouse" säger han. Något skrattretande känner jag, men kära nån så spännande det blev. Problemet var bara nu att vi hade aldrig träffat värdinnan själv, så vi visste inte riktigt vem vi skulle leta upp när vi kom in, men vi hoppades att Lenas hyresvärdar som var bekanta med Agneta, skulle var på plats redan. Det var dem såklart inte!
Så vi stövlade in i New Yorks hittills häftigaste lägenhet (enligt mig) på högsta våningen i huset och försökte inte alls verka obekväma med det. Det gick i alla fall galant. Vi hälsade på en massa spännande människor för att till slut förstå vem Agneta själv var. Det blev påskbuffé med allt ifrån köttbullar, prinskorv och jansson till påskgodis, jordgubbar och vin ute på terassen utanför lägenheten. Precis som en påskafton i New York ska vara !? Oförskämt härligt.

Där blev vi kvar nästan hela eftermiddagen tills vi drog vidare mot skolan för att se på kvällens dansshow (Performance project) som elever från skolan satt ihop. Kul att se lite dans och inte själv stå där och studsa.
Söndagen började jag med en joggingtur i Central Park, jätte soligt och varmt redan hav 10 på morgonen, så det var full fart i parken. Allt ifrån folk på cyklar, inlines åkandes, joggandes, och andra var ute med hunden/arna, eller kutade med barnvagn medan andra bara strosade runt där i solen. Superhärligt.


Det blev en ganska lugn söndag, fram till att vi kom på att vi skulle gå ut på kvällen. Jag dansade ett pass och åkte hem och åt middag, sedan svirade vi brudar om för att gå ut på Westside, något modeparty som vi blev inbjudna till, ja så det var väl bara onödigt att sitta hemma. Att gå klädd i klänning, barbent utan att frysa gjorde ju kvällen ännu bättre. För att sedan avsluta med att åka Limo hem, fråga mig inte varför. Någon fick ett infall att åka Limo ist för taxi. Vilket gjorde en söndagskväll komplett måste jag säga. Mer sådant tycket jag!

Jag som inte trodde på något påskfirande här i stan, det blev påskfirande som heter duga tycker jag!
De är knappt några helgdagar här vid påsk måste jag säga. Bara vi i Sverige som ska vara lediga stup i kvarten tydligen. Nä här kör vi på som vanligt. Den enda skillnaden här var nog att det är oootroligt mycket turister överallt, ja eller mer än vanligt, för den här stan består väl mest av turister känns det som ibland, men nu är det extremt. Man hör dessutom svenska lite varstans. Gissa om man blir extra stolt när man får förklara vägen för någon stackars virrig människa.
Jag blev faktiskt super stolt över mig själv när jag redan första veckan fick en fråga om åt vilket håll Park Avenue låg, och jag kunde förklara det, nästan utan problem. När jag sedan samma vecka fick förklara för en amerikan på tunnelbanan vilket stopp som som var det sista och hur många stopp det var dit så kände jag mig världsvan som bara den. haha! Lilla jag, stenkoll, ja ibland iaf.
Nä nu är det sovdax för länge sen.
Ha de gött!
Hörs Hej!

En dag i Queens

Photoshoot m Erik
Run for life
Eriks bilder
By Erik Westberg
EW
Coolast i Queens
Team BDC
Dancing- team in Queens
Team BDC
Plié!

Dans i Queens!



Mytchy på!

Ja nu har det varit dött här en längre tid!
Ber så hemskt mycket om ursäkt för er som trodde att den här "bloggen" skulle uppdateras kontinuerligt. Har varit "mytchy på" här den sista veckorna.
Det hela började redan förra helgen. Seraina från Zurich (som bodde med min gangster-brud Frida i Harlem) hade avverkat sin tid här i NY, så hon åkte hem förra söndagen. Alltså gick i stort sett hela helgen åt till att umgås med henne och göra så mycket som möjligt, på så lite tid som möjligt i det fina vårvädret. Vi hade otroligt vacker väder hela förra helgen och början av veckan. Det fick alltså bli ett besök ut till "Long Beach" ca 40 minuter utanför Manhattan på Long Island, för att bara få lite sommarkänslor i kroppen. Ganska frääänt att åka ut på Long Island som inte alls ligger långt ifrån Manhattan och helt plötsligt befinna sig på en enormt lång vit sandstrand vit Atlanten. Det kunde lika väl ha varit i Miami eller LA. Fortfarande lite svala vindar och när vi kände på vattnet höll fossingarna på att frysa till is. Men vi (Jag, Alex, Seraina och Jonna) var där på stranden hela dagen för att bara käka lite jorgubbar, ta lite kort och bara snacka skit.
Lördagskvällen tillbringade vi sedan med att bara sitta ute på en uteservering i Williamsburg, Brooklyn, där Seraina och Jonna bott på Hostel under deras första månad i New York, riktigt mysigt område. Ska försöka visa lite bilder när internet går lite snabbare, vilket inte alls är särklit ofta.
Japp vårvädret höll i sig här ända fram till förra helgen oturligt nog. Då jag fick finbesök från Funäsdalen av Erik (Frida kallar det Flåsnäs, hon minns aldrig vad det heter och blandar ihop Funäs med Floda, så hon har gjort sin egen tolkning som vanligt)
Mötte upp en kille med rejäl jetlag på JFK-airport på kvällen. Släpade med honom till Broadway Dance Center för att jag skulle dansa en hiphop-klass, sedan lunchade vi på ett av mina favoritställen "Room Service" för att fortsätta att strosa runt lite längs avenyerna, vidare till Central Park, besök i Apple-butiken (ett måste för Funäs största prylnörd) sedan lite Starbuckskaffe på det för att introducera min last- oatmeal cookies.
Ska försöka ladda upp lite bilder så ni får se detta också. Erik tog många fina bilder här, bland annat var vi ett helt gäng ut till Queens för att bara ta lite häftiga bilder vid en gammal förfallen lokal som numera bara används av grafitti-målare. Hela området var otroligt häftigt målat. och tydligen så ändras väggarna och målningarna hela tiden eftersom det hela tiden målas nytt.
Ni skä få si sen!
Helgen har bjudit på ruggigt, blåsigt och väldigt regnigt väder. Men vi har ändå sett musikalen Hair- heeeelt otroligt bra, ätit middag på Times Square, traskat på Wallstreet, i Battery Park, åkt förbi "tanten med facklan" med Staten Island-färjan, joggat i Central Park, sett ground ser där Twin towers stod och druckit massa kaffe mellan detta, bland annat på 36:e våningen i hotellet Mandarin Oriental vid Columbus Circle med utsikt över ett dimmigt New York och Central Park. Gött!
Har nyss kommit tillbaka från flygplatsen efter att ha vinkat av Erik som fått sin dos av storstan för ett tag tror jag, han längtade hem till sitt hus i "Flåsnäs", som Frida uttryckte sig.
Nu är klockan alldeles för mycket och jag borde sova!
Upp och dansa hela dagen imorgon, har haft lite abstinens sista dagarna efter att ha haft några dagar ledigt. Det var skönt att få vila musklerna några dagar, men nu är det dax för hårdkörning igen.
Ska bland annat vara med på en ytterligare "flashdance" imorgon! Mitt på Times Square.
From New York to Singapore, något nytt påhitt, med han Matt Harding, som har ett filmbklipp som visats på youtube otroligt många miljoner gånger, grymt roligt (sök på Youtube, på "Where the hell is Matt?)
Så vi ska tydligen göra någon fortsättning på det imorgon. Vi får se vad det blir!
Dance baby Dance!

RSS 2.0