Krasslig!

Dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Jag hade tänkt dansa en massa timmar idag. Men efter några dagar av halsont så hade det inte alls blivit bättre idag heller. Var dock tvungen att släpa mig upp på den obligatoriska HipHop-klassen i morse. Men när jag endast blev svettig av att stå på fötterna rakt upp och ner så fick jag tänka om i mina planer för dagen. Febrig, hostar och ja och så klart migrän på kvällskvisten. Blä säger jag bara!

Jag var ordentlig för en gångs skull, duschade,handlade massa frukt och åkte hem redan innan lunch utan att dansa något mer alls. Sedan dess har jag varit liggandes i soffan här på "48gatan". Druckit 4 koppar te under eftermiddagen, käkat massa frukt och lyckades till och med svänga ihop mig en liten soppa. Gött för harsn (halsen- om jag nu måste översätta på rikssvenska, trodde att man klarade sig på Flomål här i New York)
Mina roomies Emelie och Alex är lediga den här veckan så bestämde de sig för att åka iväg på utflykt för att hälsa på Obama. Ja de har tagit en tripp till Washington, åkte tidigt i morse och är tillbaka i morgon kväll. Så det är ingen mer än jag här i lägenheten idag, bara jag som kan tycka synd om mig själv, eller skype är ju en förbaskat bra uppfinning då faktiskt. Hahaha!
Nej nu är det tack för idag för min del, jag har varit så trött hela kvällen. Men var tvungen att se klart den otroligt gripande filmen "Changelin" . Lånade Emelies dator, där hon har massa härliga filmer, har man inte sett Changeling så är det nog ett måste. Usch så hemskt bra den var.
Tänkte sova en massa timmar nu, för att må superbra i morgon, och orka dansa för fullt igen!? Please!
Hockey inatt! Nej vet ni vad!  Skönhetssömn sa det vara ikväll.
Söv Gött!
Eller godmorgon Sweden!?





NYC

Manhattan Bridge and the Skyline, ser ni ett rött Empire bland lamporna så beror det på att det va Alla hjärtans dagGissa om de fått ytterligare en
Ute och

Dancing in NYC

Dalkullor by night in NYC

Update from NYC

Varning för ett långt nördinlägg med massa dans!
Det har minst sagt varit en hektisk vecka med massa dans! Men de är såååå roligt, lite tufft att ha daglig träningsverk,jag hittar alltid någon ny muskel som som gör lite ont som man inte ens visste att man hade, jämna plågor som vi brukar säga. Ja är så glad att jag verkligen pallrade mig iväg.

Jag hade mitt möte förra veckan med min "studentadvisor" som ska tipsa och hjälpa till med schemat för att man ska kunna dansa på den nivån som är bäst anpassad just för mig i de olika dansstilarna.
Vi hade en audition första veckan för att de (ca 10 "domare" och några lärare) skulle titta på teknik och hur snabbt man tar upp koreografier, musikalitet, klädsel!? (ja helt enkelt om man är rätt klädd för de olika dansklasserna) hållning ,m,m för att just ta reda på vilken nivå man borde dansa här, det är skillnad på nivåerna här mot hur det ser ut hemma...

Så jag och Jed (the student advisor) gick igenom anteckningarna som de hade gjort om mig under "auditiondagen" eller Placementclass som det kallar den. Jag blev positivt överraskad. De tyckte att jag borde välja Hiphop-klasserna på högsta nivån, vilket är superkul, men det blir en rejäl utmaning.
Jag fick även bättre "betyg" på min teknik än jag trodde. Eftersom jag sista året och sista tiden innan jag kom hit, mestadels dansat hiphop, så har jag inte tränat så mycket teknik som man tränar i bland annat Jazz, och balett (baletten som jag oftast håller mig borta ifrån eftersom det inte alls är min "kopp av te" att strutta runt i trikåer med en knut på huvudet, jag vet att det är superbra för tekniken så jag borde ha tränat mer balett, men jag väljer hellre hiphop när jag verkligen väljer själv vad jag vill dansa)
På tal om baletten så tyckte de även där att jag borde välja de klasserna där man "borde" ha lite mer erfarenhet. Så jag vet inte riktigt vad de såg hos mig då måste jag säga, jag kan garanterat räkna mina balettlektioner som jag dansat i livet på en hand. Så det blir garanterat hårdträning på den fronten här eftersom man måste ha minst två stycken varje vecka!
Utöver de två balettlektionerna i veckan så ska man ha 5st inom sin koncentration, (alltså det man vill ha som "huvudämne", det kan vara allt ifrån Stepp, Balett, musikal/teater, eller Hiphop) för min del är det alltså hiphop. Dessutom ska man träna 3 klasser som inte är ifrån min koncentration, alltså de får inte vara hiphop, men allt annat. Sen har man sist 2 "elective" alltså  vilken valbar klass som helst på schemat, så här kan man passa på att testa helt andra klasser på schemat, det finns en hel del vill jag lova.

Så minst 12 danslektioner i veckan ska man genomföra, och så får man alltså lägga upp sitt eget schema efter nivåer och vilken "koncentration" man själv valt. Gööööör role!



Helgen har bestått av lite Dansshow på skolan  ("Performance projekt"), Några av de som redan dansat sen i höstas visade upp lite dans/sång/teater.   Superkul att se! Frida (Västerviks-bruttan som jag gick på balettakademin med) var med i Flera dansnummer och sjöng även tillsammans med hennes kompis Ivan aka "greken". Det var grymt bra, så kul att se dedär energiknippet.

Vi har även hunnit se på lite OS här, det blir inte mycket eftersom dessa amerikanare inte vill visa vad vi vill se. De visar mest konståkning när det är så viktiga tävlingar som Damernas Super G !?
Men söndagkväll blev iaf en vända till en bar på Times Square med Jill (från Strömsstad) Jobba (från Ystad) och mina Roomates, för att hejja på Sverige tillsammans med massa andra svenskar som dragit igån lite svenskt hockeypartaj mitt på Manhattan. Gött att vi slog finnarna iaf! Det tyckte dock inte Erikaa (tjej från Helsinkkii i min grupp) som kom på måndagen och var lite irriterad att finnarna spelat så dåligt!


Jaja! Nu ska jag iväg till skolan för att försöka ta mig igenom 4 klasser av dans idag, hoppas de går fint, har haft lite ont i halsen, och låg mest framför tv:n igår kväll. Så jag hoppas att kroppen är lite piggare idag!
Vi hörs!

Bye


Blombud på födelsedagen

Fick rosor på födelsedagen

BDC


Ny dag, solig dag!

Idag lyser solen i stan (bäst att passa på eftersom vi hade grått, tråkigt, snöblandat väder igår)! Så det innebär att jag bara ska strosa runt i Soho och kika innan jag ska dansa hela eftermiddagen och kvällen idag.
Ska även försöka hinna se lite alpint på någon tv-skärm innan jag ska dansa på eftermidagen. Jädra tur att Amerikanarna har Lindsey Vonn så man får se lite skidåkning iaf. Trött på all jädra konståkning och dedär förbaskade loppen på skridskor där de bara åker "rundbana" som mor säkert skulle uttryckt sig.
Att de sen visar Sverige- Tyskland på tv här ikväll kan man ju bara glömma. Haha, men de bevisar kanske att "hä vant sö mytchy ö si"! Blir ju besviken om "foppafemman" inte får till några pinnar ikväll. Inget hockeyfiasko i år om jag får be.

Nej nu ska jag bege mig ut i de underbara vädret här i stan sen blir det hiphop och streetjazz hela kvällen! (Bland annat Lady Gagas och Britney-dansare står på mitt schema ikväll) Ska bli grymt kul.

Jag ska lägga upp något klipp framöver så får ni se vad jag gör när jag flaxar med armar och ben på Broadway dance center


So long Långkalsong

Födelsedagshelg!

Det blev firande hela helgen. Väckt med kastruller och sång av Emelie och Alex. Massa dans under dagen. Annie (från London, som också dansar på BDC) kom med en enorm cupcake till mej efter dagens första danspass, gött som kräm, men alldeles för stor och helt omöjlig att klämma i sig. Middag (Italienskt såklart) på kvällen, vi blev 12st som gick till en supermysig restaurang precis runt hörnet där vi bor.
På Lördagen blev det Brunch på ett franskt, kafé där allt var ekologiskt med supergött surdegsbröd. Det blev lite Bondfrukost-känsla ála Wålo, mitt i New York!
Lite strosande på stan under dagen för att sen åka hem och förbereda inför kvällens partaj!
Tack för alla Gratulationer på födelsedagen!
Mor & Far! Tack för biljetten, huuur kul som helst.
Tack Farmor, Farfar Mormor och Morfar för "slantn"! Kommer väl tillpass här. Förmodligen ett par nya dansskor till att börja med. Mina börjar snart lukta som Olles hockeyhandskar, vilka inte luktar röda rosor direkt.
Tack även för de fina rosorna som står i vårt vardagsrum nu. Inte illa att få "blombud" från andra sidan atlanten.
En del vet hur man får charmar födelsedagsbarn.
Nu är det alldeles för sent igen, och 3 danslektioner väntar även imorrn.
Tack och gonatt!
Kolla på Youtube-klippet om ni vill se en våra flashmob! Den här under är från Bloomingdales gallerian. Skymtar ni någon i vit och svart pumajacka så kan det vara en "Flokulla".
So long!

Flashmob från NYC


Flashigt

http://www.youtube.com/glamourmag

OS-invigning på födelsedagen!!!

Kan det bli bättre?

Nej men det är klart att det ska firas rejlt när man blir 21 i staterna. Så att ha OS-invigningen på min födelsedag var ju givet. Nu ska jag dansa 4 timmar, sen blire middag med mina roomies och lite danskompisar här och som sagt kolla på dedär jippot som drar igång i Canada! Grymt sa grisen!

Måste bara berätta att vi har även lyckats gjort en "Flash-mob" igår här i stan! Modeveckan i Bryant Park drar ju igång, så där började vi, sen vidare in Glamor magazines högkvarter (där även Elle magazine, Vouge och Teen mag håller till) för att sedan göra sista dansen i Bloomingdales gallerian!
Kolla Youtube!

För er som inte vet vad en flashmob är så menas det att en hel grupp människor ska göra sammma sak på ett oväntat ställe utan att någon i omgivningen vet vad som händer.
Så vi hade alltså en "Glamoutrdans" som vi skulle göra på 3 olika platser!
Enbörjar dansa, sen ska alla hänga på under dansen efter varandra. Ja ska visa!!!

HA de! Nu ska de dansas och firas här...

Amerikansk helg så det heter duga!

Ja nu har man verkligen fått testa på livet som Amerikan på riktigt. Efter en svettig vecka på BDC med alla nya människor och nya dansklasser så blev det lite födelsedagsmiddag på BBQ i fredags, eftersom Emelie fyllde år i onsdags och Toko (från Tokyo ;) ) fyllde år i torsdags så blev det middag där.
Man kan väl säga att BBQ är en väldigt amerikansk restaurang med alla slags "steaks" och burgare med riktigt "flötug" fyllning som man får i helt enorma portioner. För att inte tala om drickan i enorma glas. Ett glas släckte törsten för hela kvällen om man säger så.
Jag tog en chicken and ribs combo, eftersom jag inte kunde välja en. Fick iaf in en galet stor tallrik med i stort sett en halv kyckling, och många "ribs" och en massa pommes och såååååås. Snacka om mat för halva Africa.

Men det var inte bara tallrikarna och drinkarna som var stora, även många av gästerna var i size XXXL. Det var nog inte första gången de besökte stället, snarare ett "stammishak" för många av dessa storväxta människor.

Efter allt ätande pallrade vi oss alla iväg på en klubb som heter Green House (ska tydligen vara Rihannas favoritställe säger dom).
Det belv lite dansande men jag och Emelie var lite trötta efter hela veckans slit så vi tog taxi hem rätt tidigt och stupade i säng.

Lördagen blev lite tårtbak med Frida. Vi hade bestämt att vi skulle försöka få till en äkta svensk jordgubbstårta eftersom det är Emelies favorit, och har man fylllt 20 så ska man väl få tårta också.
Kruxet låg väl i att få tag i rätt ingredienser till tårtbotten som vi skulle försöka oss på att göra i denhär gasolugnen i miniformat som vi har. Efter många om och men blev de någon slags tårta iaf. Eller en rejäl sockerbomb i alla fall.

Idag blev det två dansklasser, streetjazz och hiphop! Så otroligt roliga, de gick riktigt snabbt, fick verkligen någonting att bita i, två riktigt snabba koreografier. Men det är alltid extra kul när man hela tiden får kämpa extra mycket för att hinna med. Jag gillar när man får utmana sig själv och pressa sig lite extra för att klara av dansen, emn här är det faktiskt så i stort sett hela tiden, det gäller attt aldrig slappna av för då blir man ofokuserad på en gång och förmodligen missar 300 olika detaljer som gör att man inte alls vet hur man verkligen ska flytta dedär benet åt rätt håll. Idag var det dessutom säkert 30grader varmt i danssalen eftersom vi var så otroligt många så var hela jag genomblöt i svett efter 3 timmar av dans. MMen de kändes grymt bra efteråt. Jag var riktigt nöjd med dagen. Så nu har jag genomfört första veckan med alla 12 danslektioner och den har faktiskt gått galant tycker jag.

Kvällen bjöd på lite superbowlparty hos Jill (fr Strömstad) och hennes amerikanska rumskompis Kayla. Som dessutom gjort alla slags amerikanska "snacks" man kan tänka sig inför en tv-kväll med amerikansk fotboll. Nachos, pajer, kakor, chips, glass, lite mer kakor, dip, salsa, mer chips, Öl, cola,... ja de var bara en del av all "skit" man kunde stoppa i sig.
Grejen här att de tittar ju inte speciellt mycket på matchen. Utan det är ätandet som är det viktiga.
På tv idag varnade de till och med på nyheterna för att inte äta för mycket under matchen!? De hade till och med tips om hur man skulle göra för att undvika så mycket ätande hela kvällen. Herreguuud säger jag, vart är dethär landet på väg...?? JA så om jag hade hoppats på att komma hem vältränad efter 12 danspass i veckan kan man ju glömma det om helgerna ska fortsätta i den här stilen. haha!

Imorrn är det iaf "Flashmob" träning på gång! Vi på BDC har hemliga grjer på gång! Håll koll på youtube i slutet av veckan säger jag bara! moahahhah




So long

21 i NY, som att bli 18 igen ....

Ja nu är det ju snart en vecka till man får fira sin 21:a födelsedag i äpplet. Jag måste faktiskt säga att de skulle inte alls ha varit något speciellt att fira på hemmaplan, men här borde man ju passa på att fira att jag blir "myndig även i USA" hahah. Forever21 är ju något man borde satsa på då.

Igår firade vi iaf Emelie som fyllde 20. Det var jag, min två "sambos" och min kära vän Frida (som jag dansade med på balettakademin förra året) och så Fridas störtsköna "roomie" Serena, en Schweizisk danspingla. Vi hade först tänkt käka på ett skandinaviskt ställe, men sen blev det marockanskt (vilket gjorde mig overhappy) Vi hittade en jättemysig restaurang på 34street, slog oss ner och slängde, lite vargliknande, i oss mat i massor (som vi alltid gör efter en dag av kämpande med alla danssteg på BDC) Dagen började först och främst med att vi väckte den nyblivna 20-åringen med sång och trummor med hjälp av våra kastruller, sen fick hon cupcakes med ett tänt ljus "på säng"!


Idag har jag haft min "placementclass"! Alltså en slags audition för att visa upp vad man kan och vilken nivå man ligger på i de olika dansstilarna jazz och hiphop. Vi fick först ha på oss leotard (ballettdräkt, alltså som en body) och tights eller leggins till det, så tajt man kunde klämma på sig för att domarna skulle se "mina linjer"....precis som kläderna man har på sig under balettklasserna, inte min favorit utstyrsel kan jag säga. Ja och att sen ha 10 domare som sitter och antecknar framme vid speglarna gör ju inte saken lättare. Smått nervöst vill jag lova. När jag sen fick sätta på mig mina "baggy jeans och hoodie (bävle store böxör ö huvtröja-översättning på flomål) så kände jag mig genast mycket bekvämare. "Hip hop-andet gick bra tycker jag, eller det kändes bra iaf. Nästa vecka har jag ett individuellt möte med en slags studievägledare på skolan som ska berätt vad domarna tyckte idag och vilken nivå jag ska satsa på för att själv utvecklas så mycket som möjligt. ska bli spännande att höra vad de tycker om Miss Liss.

Fortsatte dagen med att gå hem och slänga i mig lunch för att sedan promenera i det fina vädret genom Manhattan och upp till Central Park med "Emm" (Emelie har fått ett Amerikaniserat namn av mig). Det blev en kaffe på Starbucks innan vi traskade hem igen. Alltså det stället skulle nog kunna ruinera mig! Eller rättare sagt denhär stan ruinerar mig.

De finns ju allt och lite till, och så är det ju lite billigare än hemma, iaf ibland, och då tycker jag att man borde passa på!? Alltså passa på allt ifrån att köpa massa kaffe, till nya träninsskor, träningskläder, nån fin klänning, fixa håret, kanske naglarna...skulle även vilja införskaffa inlines för vårens skatande som jag planerar i Central Park,... å för att inte tala om alla Hockey, basket å baseball-matcher jag bara måste uppleva..... ja de är bara början på en av alla listor som jag gjort upp i huvudet som jag skulle behöva införskaffa.
Eftersom jag nu fyller år nästa vecka så kan ju alla bara slänga iväg ett mail eller sms om ni vill att jag skickar mitt kontonummer för att kunna skämma bort mig själv på födelsedagen. Bidrag mottages tacksamt för att kunna stå ut hela våren i NY. hahahhaa, näääääj da, nu skojjar jag igen!

Imorrn blire 3 danslektioner så minst 4 timmars dans. Sen välbehövligt vilande på Lördag, heeela kroppen värker. Men tänkt så gött de kan kännas att ha sån träningsverka att det gör ont oavsett vilken del av kroppen man rör på.

+1 347 636 32 92 Om någon skulle ha behov av mitt amerikanska nummer. Om jag sen svarar, de är ju en annan femma!

21 i NY, som att bli 18 igen ....

Ja nu är det ju snart en vecka till man får fira sin 21:a födelsedag i äpplet. Jag måste faktiskt säga att de skulle inte alls ha varit något speciellt att fira på hemmaplan, men här borde man ju passa på att fira att jag blir "myndig även i USA" hahah. Forever21 är ju något man borde satsa på då. . Igår firade vi iaf Emelie som fyllde 20. Det var jag, min två "sambos" och min kära vän Frida (som jag dansade med på balettakademin förra året) och så Fridas störtsköna "roomie" Serena, en Schweizisk danspingla. Vi hade först tänkt käka på ett skandinaviskt ställe, men sen blev det marockanskt (vilket gjorde mig overhappy) Vi hittade en jättemysig restaurang på 34street, slog oss ner och slängde, lite vargliknande, i oss mat i massor (som vi alltid gör efter en dag av kämpande med alla danssteg på BDC) Dagen började först och främst med att vi väckte den nyblivna 20-åringen med sång och trummor med hjälp av våra kastruller, sen fick hon cupcakes med ett tänt ljus "på säng"! . Idag har jag haft min "placementclass"! Alltså en slags audition för att visa upp vad man kan och vilken nivå man ligger på i de olika dansstilarna jazz och hiphop. Vi fick först ha på oss leotard (ballettdräkt, alltså som en body) och tights eller leggins till det, så tajt man kunde klämma på sig för att domarna skulle se "mina linjer"....precis som kläderna man har på sig under balettklasserna, inte min favorit utstyrsel kan jag säga. Ja och att sen ha 10 domare som sitter och antecknar framme vid speglarna gör ju inte saken lättare. Smått nervöst vill jag lova. När jag sen fick sätta på mig mina "baggy jeans och hoodie (bävle store böxör ö huvtröja-översättning på flomål) så kände jag mig genast mycket bekvämare. "Hip hop-andet gick bra tycker jag, eller det kändes bra iaf. Nästa vecka har jag ett individuellt möte med en slags studievägledare på skolan som ska berätt vad domarna tyckte idag och vilken nivå jag ska satsa på för att själv utvecklas så mycket som möjligt. ska bli spännande att höra vad de tycker om Miss Liss. . Fortsatte dagen med att gå hem och slänga i mig lunch för att sedan promenera i det fina vädret genom Manhattan och upp till Central Park med "Emm" (Emelie har fått ett Amerikaniserat namn av mig). Det blev en kaffe på Starbucks innan vi traskade hem igen. Alltså det stället skulle nog kunna ruinera mig! . Eller rättare sagt denhär stan ruinerar mig. De finns ju allt och lite till, och så är det ju lite billigare än hemma, iaf ibland, och då tycker jag att man borde passa på!? Alltså passa på allt ifrån att köpa massa kaffe, till nya träninsskor, träningskläder, nån fin klänning, fixa håret, kanske naglarna...skulle även vilja nförskaffa inlines för vårens skatande som jag planerar i Central Park,... å för att inte tala om alla Hockey, basket å baseball-matcher jag bara måste uppleva..... ja de är bara början på en av alla listor som jag gjort upp i huvudet som jag skulle behöva införskaffa. Eftersom jag nu fyller år nästa vecka så kan ju alla bara slänga iväg ett mail eller sms om ni vill att jag skickar mitt kontonummer för att kunna skämma bort mig själv på födelsedagen. Bidrag mottages tacksamt för att kunna stå ut hela våren i NY. hahahhaa, näääääj da, nu skojjar jag igen! . +1 347 636 32 92

Dansprov, blåsor under fossingarna, träningsverk, å nu 20-års kalas!

Har nu genomfört de två första dagarna med möten och danslektioner så hjärnan snurrar på högvarv och musklerna är redan lite trötta. Men oooooojj va roligt de är!
Imorrn är det förberedelser inför ett slags "dansprov" som vi sen ska ha på torsdag. Då ska det sitta domare framför oss och se på hela danslektionen för att bedömma och avgöra vilken nivå just min utbildning borde ligga på. Så lite nervöst börjar de bli.

Måste sova nu! Jag ska upp före 7 imorrn å stå uppvärmd och klar kl 9 imorrn och slänga med benen åt alla möjliga håll. Gaaaah

Imorrn ska nog vi här på 48street fira Emelie som fyller 20 imöro, eller faktiskt redan idag! Klockan är faktiskt snart 1 här, och i Sverige har Svärdsjökullan varit 20 i nästan 7 timmar då om jag inte räknar helt galet.


See ya all!





Söndag = Central Park

SöndagI Central Park
Central Park
DANCEMOVES I HARLEM HOS FRIDA

Söndagen började med dunderfrulle, för att sedan åka till Harlem (Fridas hoods) och hälsa på och se hur min brutta bor där. Super nice! Tur att de var ljust soligt å fint, hört talas om att det ska vara lite skummt där om kvällarna! Men jag gillade det och speciellt hennes lya, helt okay att se över Central Park ända och på långt håll se empire state building från vardagsrumsfönstret!
Sen tog vi en liten promenad i  Central Park, innan vi skulle dra iväg till BDC för söndagens danspass.
Det blev två pass för mig idag, Eric och Jamie, båda Hiphop! Ganska soft bådatvå, helt enkelt lagomt för en söndag! Det slutade med att vi blev så otroligt hungriga att vi sprang hem lagade middag så snabbt vi bara kunde som satan och slängde i oss allt ännu snabbare, så jag och mina romies hamnade i världens paltkoma efter middagen. Youtubeklipp och grammisgalan från LA på tv:n fick avsluta denhär kvällen!
Imorrn har jag varit här i en vecka! ingen tid alls som tur är....
Slutsats: Jag vill inte hem!


Brunch i NY

Brunch i NY
Bilder från Brunchen! Gött söm kräääm!

RSS 2.0