Jetlaggad på upptäcksfärd i massa minusgrader!

Ni får ha överseende med lite stavfel eller kanske missade mellanslag ibland, hon här vid tangenterna skriver på Emelies mac-dator och är lite ovan dehär nymodigheterna.

Fredagen blev iaf mer dans. Streetjazz med Mitchell. Blev förvarnad att han skulle ha väldigt tjejig stil och in i helskotta fort brukade han köra! Dessutom hade han kört koreografin två lektioner innan så mina förutsättningar var minst sagt minimala. Man ja tänkte, "what ever" ja måste testa. bita i de sura äpplet... Jag kan ju inte dö direkt!?
Men de va tammefasen "snudd på" ..., Mitchell var grym, lärde ut sjukt bra, men jäklar i min låda så fort de gick alltså de va liksom inte bara snabb koreografi, den gick ju i superultrarapid vilket gjorde att jag höll på få en hjärtattack. Men efter 1 1/2 timmes dans så hade jag iaf lyckats ta mig igenom hans koreografi och var väldigt nöjd med detta men heeeelt slut i skallen!
Lördagen började som den ska (enligt mig) i New York. BRUNCH!
Vi skulle möta upp en Kanadensisk tjej som gått tillsammans med Emelie å Alex som åker hem nu i veckan.
Hon hade bestämt träff på ett Kafé som hette "Sweetie pie" - ja ni hör nog på namnet hurde skulle sluta.
Vi traskade genom Greenwich village där kafét skulle ligga och kom fram till ett ställe där en enorm Limo-jeep stannade och ut ur den sprang en massa New York-kids i sina finaste klänningar. De skulle på barnkalas! Såklart var det precis där vi skulle in!
Kom in till resten av gänget som satt i de rosa sofforna,....ja stället var väldigt rosa, speglar i taket, stora klubbor och kristallkronor och väldigt "tittinuttigt" ! Waffles blev de för pannkaks-älskande Miss Liss! Detta hade varit något för min exsambo - Ellinor som jag fram till förra veckan bodde med i Stockholm. Brunch-älskaren!
När vi Brunchat färdigt så drog vi från 48street (jag, Em å Alex) till 5th avenue, jag skulle ut å traska  bara kika runt i affärer tänkte jag, Emelie skulle lämna in sin dator på den spejsade apple affären å alex på lite shopping.
Dock förbannat kallt igår. Vi hade runt -10!!! Vilket är svinkallt för den här staden. Men jag traskade runt på egen hand sen iaf! Hela 5th avenue fr Central Park, ner förbi Empire State Building, å ner till dedär trekantiga "spindelmannen huset", Sen Broadway upp igen för att kika på Macy´s (enligt dem själva världens största varuhus) hann även med forever21- en enorm affär i in smak, både till namnet och innehållet, å så Viktorias Secret såklart!
Sen traskade jag till Central Station och slogs av hur grymt fin den är! Ni måste youtuba en flashmob som utspelas där i rusningstrafik! hahah! suuuperroligt!
Kvällen blev "bara" filmkväll, eftersom jag var död efter denhär veckan, hade varit kul att gå ut men hade inte orkat! Jag hade nog somnat innan bartendern tagit min beställning! Så de fick bli soffan å dansfilm igår! Gött som bara den!
Emelie hade en fin utläggning om varför ja var så trött fortfarande
"ja men du vet de är ju såklart Jetlag, å sen alla nya intryck (säger hon på lite överdrivet "Falu-dalmål, som vi svänger oss med här) å sen äre ju alla höga huuuus, å så ska du hitta överallt å lära dig massa nytt!
Ja men de är väl så, man blir trött av alla höga hus kanske!? haha!
Idag ska ja försöka med ytterligare någon danslektion innan mötet med hela min grupp som är imorrn!!
Annars en ganska soft söndag i NYC, kanske pallrar mig upp till Harlem och hälsa på i Fridas crib, hon ska  tydligen bo superfint där, lite "skummare" område kankse! Men hon trivs ju ;)
Så himl roligt att dansa med henne igen, vi hängde ju ihop på Balettakademin förra året, så de är konstigt men härligt att vara på samma ställe igen, eller jag menar att vi båda är i New York samtidigt å dansar! Grymt sa grisen!
Nu äre söndagsfrulle på gång! Skröpphungrug!
Haaa de!

First classes, galen asiat och sen Chris Browns dansare!

Morrn Morrn Sweden!
Gonatt New York!


Sängdax här nu efter en lång dag. Det var dax för första mötet med skolans rektor och några lärare idag för att fixa medlemskort och få lite info inför första veckan som drar igång nu på måndag. Gick kanon! Fick träffa de resterande svenskarna som ska börja nu också, hejjade även på några Canadensare, Schweizare och Britter... sen blire möte med hela ligan på måndag. Ska bli spännande.

Jag tjuvstartade och skaffade ett klipport med några lektioner redan går för att komma igång lite och testa lite olika Lärare.
Igår blev de Street jazz (väldigt femenimt a lá MTV) med Mourakami- en heeeeelt crazy asiatisk 40-åring  som inte såg en dag äldre ut än 25, och gjorde sådär en 5 piruetter i attityd (vilket menas med ena benetlyft böjt bakåt) med sina cowboyboots på! Galet var bara förnamnet. Jag var spänd på hur det skulle kännas att dans ahär. Men på nåt sätt slog det mej att nu är man tamefan i NYC. Det var nog tex när; En kort blond "cheerleeder-brutta" som stod bredvid mig mig, (i sitt nyfönade hår och supersminkade face) körde uppvärmningen något påklätt men kastade sedan tröjan för att hela lektionen dansa i sin sportBH, och genomskinliga tajts med typ trosor utanpå, ( härlig aerobicsfeeling fr 80-talet)
Aja de va bara att gilla läget och slänga med håret minst lika mycket! Gick galant tyckte jag, trots lite jetlag och inte fullt så avklädd!

Ikväll blev de iaf lite härlig  Hip Hop!
Chozin som undervisade råkade desstuom vara bland annat Chris Browns dansare och hade turnerat de senaste åren med honom.  - "We're like brothers", svarade han, på sin Brooklyn-gangsta acccent, när ja å Frida var tvungna att fråga efter klassen hur de funkade att dansa med Mr Brown.


Nu äre sovdax för Miss Liss, mer dans imorrn! Yeey!




NYC-babe!

First day in NYC!stor tjej känner sig liten!Miss Liss6th avenueWe bor på the topfloorMina Roomies, Emelie och Alex kom på flygplatsen och mötte mig!
My Roomies! Emelie och Alex tar väl hand om mig!

En dag på egen hand, nästan iaf! Check!

Har gjort mig hemmastadd med mina Roomies på 48gatan! Å jag trivs kanoners. Manhattan är förjäkla nice, de jag hittills hunnit se!

Emelie å Alex drog till dansskolan på förmiddagen igår och jag skulle försöka ta mig dit efter dem men ut på egen sightseeing först!
Så jag tog med min kamera och begav mig till fots ut på New Yorks gator. Det blev lite traskande efter 5th avenue och Broadway, såg Rockafeller Center, Crysler Building, Bryant Park, Times Square och strosade runt i lite butiker där. Första stoppet blev Viktorias Secret! Jag ska nog bli stammis där alltså!
Var även tvyngen att bara kika in i den enorma Toy´s or Us på Times Square, ett inomhus parisehjul å leksaker i 4 våningar! Där blev man som barn på nytt! Mitt mission här är ändå att kolla upp var vi ska öppna en Koffert i NYC, hahah eller det har jag och Ellinor iaf själv kommit på!

Men när jag kikat runt lite bestämde jag mig för att leta mig fram till Broadway Dance center på 45th street där jag ska tillbringa dessa kommande månader!
Vet inte vad jag hade förväntat mig riktigt, men jäklar vilken positiv energi det strömmade runt i hela lokalen, dansstudios med stora fönster där man kunde stå och kika på alla klasser som pumpade massa musik! De var love at first sight!  Jäklar va danssugen jag blev!  Frida och Emelie hade precis dansat färdigt så vi gick å tog en kaffe med en "stef" från Canada, Laura fr London, Thomas från Tyskland å två andra svenska babes! Riktigt trevligt! Kul å redan slänga sig in i dessa dansgäng! Vi fikade å pratade om dansvärlden, sen skulle jag och Emelie iväg å handla lite käk på en marknad, Frida drog och dansade sitt sista pass för dagen (med en av Britneys dansasre förövrigt)
De andra drog hem till sitt!
Så jäkla skönt att ha Emelie och Alex och Frida på plats, få tips om danslärarna, hur det går till på skolan första veckan å sånt!
Även om man fått mail om allt så är de ju riktigt virrigt hur allt ska gå till! Men så jäkla skönt att mina dansroomies varit här några månader redan och gjort sig hemmastadda och fixat de bästa förutsättningarna för mig. Eller jag får iaf jättebra hjälp av dem. Mitt mission idag är väl att försöka hitta en fungerande amerikansk telefon till överkomligt pris, eftersom min Iphone är låste till Telia (lite oflyt där) så måste jag ha en ny telefon här så jag inte blir ruinerad av Telia om nån skulle få för sig att ringa mig! Men ni kan iaf gärna sms:a mitt svenska nummer! Ska inte kosta nåt! Men kommer ända att använda Iphonen att maila och ladda upp bilder å så eftersom vi har trådlöst nätverk på skolan, å ibland hittar den lite här i lägenheten också!

Nä nu har ja inte tid att sitta här längre!
Idag ska de bli en promenix till Central Park! Vi har +6 här, Miss Liss fr nästan för sig att de är vår! Lite optimiskt tog ja vårjackan igår, men blev endast lite kall om händerna, i helgen skulle de kunna bli minus igen, men eftersom jag tog vårjackan igår berodde på att jag blev dundervarm när vi släpade hem mina väskor i regnet från flygbussen, då var de hela +10 grader här! Alltså ljummet regn, superkonstigt ! men riktigt gött!


Miss Liss over and out!


Framme!!!

I´m in New York City! Gööör fääänt!
Trivs redan som fisken i vattnet! Ska bo med dunderhärliga Emelie och Alex på 48 Street (gångavstånd från både Broadway Dancecenter, Times square, och Central Park) Fiii Faaaan!
Jag mår bra , försöker ställa om till rätt tidsson, svit hela 12 timmar vilket var behövligt efter att ha försökt hålla sig vaken till halv 10 här igår kväll, alltså nästan ett dygn i vaket tillstånd!
Nu ska ja ut å virra runt å lära mig lite hur man tar sig runt! För mig blir det till fots idag! Berättar mer när jag har tid! P
öss häj!

Nu bärä iväg

På planet nu som ska ta mig till London och byta till modellen större till new york! Welcome miss Liss! Tack skä ni ha

Ambassaden, powernap -få ordning på livet!

Idag var det dax för Besök och intervju hos amerikanska ambassaden! Var nästan nervös innan! Men det gick ju som smort! När jag väl kommit igenom den alldeles för överbevakade grinden med metaldetektor och hela körer så kom jag tillslut in i värmen och fick visa min lilla bunt med ansökningspapper! Intervju med en amerikanska som sa att allt var klart för att få visumet! Thank god! Eller som de själva säkert skulle ha sagt! God bless America! När jag väl kom hem kändes allt lite lättare. Blev en powernap innan jag tog tag i städning och tvättande för att få lite ordning på min packning! Eller rättare sagt, börja packa helt enkelt!!! Nu har jag käkat dundermiddag hemma med Sis och Ellinor! Glass och varm fruktsallad till efterrätt! Yummie! På väg på en hiphop-klass för Joao nu! Detta har jag sett fram emot! Återkommer med rapport.......

Ett tappert försök!

Förra inlägget försökte jag blogga från mobilen!
Gick ju lite si och så! Allt skrevs ihop i en enda sörja! Så det var bara att redigera allt från datorn! Korta inlägg som gäller kanske!?
Dax att ladda för kvällens danspass! Jag laddar nog med att kolla på lite sköna youtube-klipp på alla dessa sköna koreografer.

Förstår inte hur folka har tid till sånthär "dagbokskrivande" om sig själva...Jag ska bli bättre har jag tänkt! För att dessutom kunna rapportera från friggin NYC, där jag förövrig befinner mig om mindre än en vecka! Gaaaaah


Förberedelser!

Försöker på något sätt förbereda mig mentalt för vad som komma skall. Det går ju Inge vidare, eftersom jag blir så nervös så jag försvinner från verkligheten långa stunder då.! Inatt har jag sovit dålig eftersom jag helt plötsligt får för mig att jag glömt att fylla i något viktigt papper, så jag slänger mig upp och måste kolla upp det genast! Men det var chill Bill!

 Försöker dessutom att förbereda mig genom att träna och ta så många dansklasser jag om möjligt hinner med! I söndags sprang jag iväg till Kulturhuset innan jag skulle göra ett arbetspass på Arlanda under kvällen! Yeya var i Sverige och körde en hiphopklass i samband med någon insamlingsgala, så de var bara att passa på att åka dit. Har inte dansat för Yeya sedan hon var med och undervisade på danslägret hemma i Dalarna en sommar för många år sedan! Riktigt härlig koreografi lärde hon ut iaf! Superhärligt! Väldigt glad att jag gick dit trots att jag var så trött under dagen och nära att bara lägga mig å sova under eftermiddagen. Men jäklar vilken energi man kan få av nån timmes dansande!

Igår däremot valde jag defenitivt fel. Funderade först på att gå till ackis (balettakademin) och dansa lite hiphop! Men jag jobbade till kvart över 6, så det skulle bli lite tajt att hinna dit till halv 7! Bestämde mig istället för att gå på ett gym som låg nära jobbet, såg att de hade ett danspass där, så ja tänkte att de kunde bli bra konditionsträning iaf! Jo det blev de ju iofs, men den sämsta jag upplevt på länge. Instruktören hade varken takt eller några danskunskaper. Värdelöst om ja får säga de själv! Blir ju fasiken lite besviken när ett sånt flashigt gym i 5!? Våningsplan precis vid Östermalms torg inte ens kan ha instruktörer som kan hålla takten! Men jag kanske valde fel person helt enkelt, kanske får ge world Class en ny chans längre fram i veckan!

Ikväll blir de iaf hiphop och ragga med Joao! Weeeihooo! Det kan aldrig slå fel! En långhårig, tatuerad portugis som verkligen kan musikens beats och rör sig gudomlig till dem! Man är alltid lika trött, glad, svettig och full av energi när man avslutat hans klass! Dancelööv på hög nivå! Ja man blir faktiskt lite kär varenda gång man dansar med karln!


Karins KAOS- Leaving for US

Nu börjar det dra ihop sig! Biljett till NYC bokad!
Måndag morgon 25:e Januari bär de iväg, alltså drygt en vecka till på svensk mark! Gaaaalet är bara förnamnet.

Men de senaste två veckorna har mest varit i ett enda kaos enligt mig och med mej. Sedan jag fick mailet från Broadway dancecenter att de ville ha mig på plats den 1:a februari, så har allt varit otroligt virrigt för Miss Liss.
Total panik för att få klart med alla papper,biljetter, försäkringar, csn och inte minst visum på ungefär 3 veckor kändes lika lätt som att får Maria Liss att spana på karlar UNDER 35, alltså en omöjlighet!

Bara att sätta sig in i den lilla processen med visum är ju en historia för sig!
Det blev först en photoshoot, eftersom amerikanarna tydligen bara utfärdar visum med foto i speciell size (om man nu får svänga sig med lite Swenglish), de var bara att uppsöka fotograf, göra detta på två minuter och betala 200 riksdaler! De var bara början!
Personbevis.... för att de ska se alla tallibaner man på nåt sätt kan vara släkt med!
Kopior av inbetalningar till ambassaden som ska vara stämplade och påskrivna av banker , gud och hans moster! Först betala 1100 till ambassaden för att ens få ut dedär visumet, sen till "Homeland Security of united States" för att man bör stå med i något Amerikanskt studentregister, 200usd alltså 1600 svenska kronor till!
På det ska man fylla i obegripligt många document från Am.ambassadens hemsida, ja typ alla personuppgifter och nummer man kan hitta i sitt pass och sen svara på frågor så de ser att man inte är med i någon klan av något slag! Jätte allvarligt enligt amerikanerna själva och själv sitter man och kliar sig i skallen och undrar vad som tagit åt dendär befolkningen. Ville inte riktigt erkänna det, men blev nästan lite smått irriterad på dem innan jag ens tagit mig dit.
Men det skulle göras ordentligt så de var bara att bita ihop!

Men nu tror ja tammesjutton att jag börjar ha koll på läget!  Har till och med koll på var jag ska bo (vilket blev det minsta problemet i denhär historien) 244e, 48 Street, Between 2nd and 3rd Avenue-om det säger er något! Alltså självaste Manhattan!
 Kan man ha det bättre än att få bo i New York på gångavstånd från Central Park och Times Square under våren!? Dessutom få skaka rumpa på Broadway dance center.....!!! Där kan man minst sagt säga "Living the dream"!

-Biljett, check!
-Pass, check
-Visum, klart på onsdag sägs det, check
-Boende, supercheck!
-Miss Liss med världens resfeber, CHECK!
-Packning, hahaha! Vilket skämt! Nån som tror att jag börjat...!?
Hur packar man för att bo i New York City under våren...?

Nä nu ska jag räkna alla papper och kolla igenom biljetterna för femtioelfte gången!

Ciao!


JAG KOM IN!

Helskotta vilket kaos man plötsligt kan hamna i! Jag måste verkligen ha slagit i huvudet väldigt hårt någon gång. Helt plötsligt så skickades sista ansökningsformulären in till Broadway Dance Center i New York, bara dagarna innan nyår. Jag känner mig lite väl spontan ibland.
Jäklar vilken otroligt bra start på 2010! Jag kom ju in!?!? Hur i hela världen gick det till? Vet dom verkligen vilken fara det borde vara för United States att ha en Liss som snart dyker upp på New Yorks gator. Men det kommer bli galet roligt känner jag.
Från februari blir det bara dans dans dans med Amerikanarna i äpplet.

Men än är det mycket att stå i.....
Det ska fixas visum och biljett i tid, bara packa ihop mina pinaler i lägenheten och få ihop 3 månaders packning... kära nån!
Bara att få tag i dendär Amerikanska ambasadörrs-farbrorn för att få ett visum utfärdat till en Flo-kulla verkar ju bli ett litet projekt som heter duga, speciellt när man är uppbokad dygnet runt.

Äsch, det ska väl inte bli några problem, frågan är väl om jag hittar fram till stan som aldrig sover.
Nää nu törs ja inte tänka på dehär mer, man blir ju så grymt nervös så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

wiiiiihoooooooo!

RSS 2.0