Braaaaaaa dag!

Började med att jag ock Emelie gick upp extra tidigt för att köpa med oss lite bröd och gå över på "west side" till Jill, Rebecka och Toko (dansbrudar hela högen) för att äta frukost tillsammans på deras balkong. De hade dukat och gjort mysigt till att vi kom, Rebecka stod och stekte blåbärspannkakor och vi hade med oss lite Jordgubbar, Juice och Bagels som vi köpt efter vägen. Det blev en kanonstart på dagen vill jag lova.
Jag gick sedan till skolan för att ta veckans första danslektion som blev balett idag, vilket gick ovanligt bra. Balett är ju inte min kopp av te, men man blir riktigt nöjd när man känner att man redan utvecklats en hel del på den korta tiden här. Att benet kommer lite högre upp eller att man står stadigare på tårna. Bra gjort Karin, det är okej att vara "balettfjolla" ibland! Baletten är bra för dansen och för att lära känna kroppen och veta var alla rörelserna egentligen kommer ifrån . Jag kompenserade sedan den lektionen med en HipHop-klass med Dana Foglia. En ooooootroligt duktig pedagog och koreograf. Den tjejen är grym, dansar lika bra i sneakers som i klackar!?
Vilket inte är så konstigt, tjejen har turnerat med, och koreograferat till både Rihanna och Beyonce. Bland annat dansat som en av de två tjejerna i den omtalade och prisbelönta "single ladies-koreografin" tillsammans med Beyonce herself. Respekt måste jag säga. Idag gjorde vi en svår och väldigt "tjejig" koreografi med henne (vilket menas mycket rumpskak skulle jag vilja säga).
Så härligt att dansa och känna efteråt att det gick riktigt bra eftersom man verkligen gav allt. Tidigare när jag dansat hemma har jag kunnat stå under lektionen och ibland känt mig okoncentrerad och hela tiden tittat på klockan för att klassen gått segt eller bara inte alls passat mig.
I den här staden har det nog inte hänt en enda gång, (nästan inte ens på baletten) att jag tittat på klockan för att se om lektionen närmat sig sitt slut. Här är det tvärt om, man hinner inte förstå att man dansat ett pass på 1.5h och svettats flera liter vatten. Jag blir istället förvånad varenda gång att klassen är slut så fort, är det därför tiden här gått så förbaskat fort?
Efter detta gick jag hem för att duscha och slänga i mig lite käk. Hängde sedan nere runt Union Square, njöt av vårvädret och New York och dess härliga människor, det blev promenad och en "burgare" i solen på kvällen. Härligt!
När jag var på väg hem ringde Emelie och berättade att vi skulle mötas vis skolan hämta upp Frida. Kvällsutflykt med mina roomies ned till sydligaste spetsen av Manhattan för att ta Färjan, förbi "kärringa mä fackla" till Staten Island, för att se Manhattan nattetid från vattnet. Vilket är riktigt häftigt, se alla skraporna och alla ljusen från vattnet, gööör fint.
Det blev en trevlig kväll, och Emelies sista kväll här. Om hon nu tar sig hem till Sverige imorrn vill säga!
Gonatt på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0